4. oktober 2008

leseliste

jeg vil gjerne dele noe med deg. disse bøkene er mine favoritter, og anbefales på det varmeste!

- the curios incident of the dog in the nighttime
- discworld-serien
- wheel of time-serien
- the zombie survival guide
- beatles
- afrodites basseng
- nullpluss
- mengele zoo
- himmelblomsttreet
- maus
- battle royale
- charlie og sjokoladefabrikken
- et forbløffende talentfullt dypt rystende verk

...oppdateres!

3. oktober 2008

hva nå da?


planene var der. de var store. men så falt de i fisk. (forøvrig et skikkelig tåpelig uttrykk, med mindre du er vettskremt for fisk)

for nesten to uker siden så jeg bannere til årets begivenhet i oppdal: saue- og fårikålfestivalen. det skjer denne helga. så da tenkte jeg, kjøre dit i dag, lage en reportasje og så kjøre videre til trondheim og redigere den der. vi er jo tross alt "ett nrk" som kringkastingssjefen så fint sier. det stemmer ikke. å samarbeide på tvers av distriktskontorer er ofte svært vanskelig. bare så det er klart, i denne situasjonen møtte jeg ikke på noen slike problemer. det er her snakk om samarbeid i nrk generelt.

et eksempel: team A lager sak om høye priser på deltakelse i idrett. lederen for idretten i distriktet er borte på forretningsreise et annet sted i landet. derfor er team A avhengig av at team B kan interjvue lederen for dem. i utgangspunktet ikke noe problem, hva? men team B tar ikke dette helt alvorlig, gidder ikke sette seg inn i saken, og spør i grunnen ganske uvesentlige spørsmål til lederen. det blir heller ikke tatt noen flere bilder enn absolutt nødvendig. dermed er interjvuet med lederen nesten ubrukelig. (det skal også nevnes at team B i 9 av 10 tilfeller vil bestå av de mest uerfarne journalistene som lokalkontoret har)

hvorfor i all verden må det være slik? det er jo helt håpløst at man ikke kan stole på kollegene sine. de gangene hvor jeg skal ta intervju for andre kontorer, gjør jeg meg alltid litt ekstra umake og tar et par bilder ekstra, og bruker fem minutter på å lese meg opp på saken. det koster meg omlag 10 minutter totalt å gjøre en god jobb i stedet for en dårlig en. det verste er at jeg alltid har fått en veldig positiv tilbakemelding fra de jeg har gjort intervju for. det tyder på at de ikke er vant til at det blir gjort en ordentlig jobb når andre kontorer gjør delopptak.

så hva kan man gjøre da? jeg er bare en mann. men jeg velger å ikke gi opp. kanskje de jeg gjør gode opptak for, gjør det samme tilbake. forhåpentligvis.
et sted må man starte.

1. oktober 2008

jeg har blitt gjort oppmerksom på

at albumet til bare egil band heter "jeg er helt rå", og ikke "jeg er helt så", som jeg har sagt før. albumtittelen er altså den samme som tittelen på en av sangene. antall gjennomhøringer er forresten oppe i: 15

beklager mamma!

30. september 2008

tirsdagsbildet: fallen rose



det var vel på tide at jeg tok bilde av en rose. jeg bor tross alt i molde. men det har vært skuffende lite roser å se. jeg hadde forestilt meg roseblader overalt, eller ihvertfall i sentrum. se på rosen over. litt dvask og sliten, den har sett bedre dager. rosenes tid er forbi.

siden forrige gang har jeg nesten ikke hatt tid til å ta bilder. eller det stemmer ikke helt. det riktige er at det har skjedd så mye at jeg rett og slett har glemt å ta frem fotokamera. jeg tilbrakte helga i stavanger, og traff på mange gamle kjente derfra. jeg sov hos jens og jakob, samme stedet som det var fest på lørdag. dessverre spilte ikke basketjentene tilfeldigvis kamp i helga, det var vel det eneste som mangla.
men altså, jeg hadde med kamera og burde ha tatt en haug bilder, men det gjorde jeg ikke. kun et fåtall ble tatt. et par ligger ute på flickr, så det er bare å ta en titt der.

antall gjennomhøringer av "jeg er helt så": 10.

29. september 2008

musikk og de


kjøpte meg bare bare egil band band albumet i dag. "jeg er helt så" som det heter. fantastisk tøft, anbefales og løp og kjøp. hvis du liker den type musikk da.

over til en annen musiker, nemlig jack white. another way to die er jo en fantastisk flott sang, noe du sikkert vet allerede, ihvertfall hvis du er en p3-lytter som meg. den har gått en omlag 10 ganger der i løpet av dagen. og det er jo en fin ny bond-sang. quantum of solace betyr noe sånn som en mengde trøst(sakset fra wikipedia), og har releasedato 7. november i norge. jeg gleder meg!
også et par fakta til om sangen, siden det liksom er den som er interessant nå: coca cola bruker den for øyeblikket i en ny reklamekampanje, hvor coca cola zero bytter navn til zero zero 7. cheesy, men jeg liker det.

og en ting til mens jeg husker det. nå har jeg koblet opp den stasjonære pc'en til tv'en med hdmi og lydkabler. moro moro!