5. september 2008

snart internett!

den 8/9 får jeg internett! så etter mye frem og tilbake velger jeg å konkludere med at det hjelper å ringe og mase. det tar ikke 8 uker å flytte en linje en etasje ned, og det innså også telenor etter litt dytting.

også har jeg bestilt ny mobiltelefon: nokia n95 med netcom-abonnement.

men nå må jeg jobbe, så det ble litt kort denne gangen.

3. september 2008

debutant

og så har jeg debutert som enda en ting. skjønt, ting og ting, og debutert og debutert.
jeg gjorde min første rene journalistiske jobb idag. for å forklare det med "ren": før har jeg altså gjennomført vj-jobber, noe som vil si at jeg har vært både fotograf og journalist samtidig, men med stor vekt på det fotografiske. jeg har verken hatt lyst eller evner til å være ren journalist, trodde jeg. men når det nå idag var sykdom på lokalkontoret i molde, var vi bare to fotografer og ingen journalister på jobb. så da tok jeg likesågodt og sa at jeg kunne være reporter idag.
det var ingen stor sak, bare en enkel stk og sync. alt jeg gjorde var å ringe statens vegvesen og avtale et intervju angående kollonnekjøring innover oppdølsstranda. og deretter gjennomføre intervjuet, selvsagt. men det var morsommere enn jeg hadde trodd. for morsomt var det faktisk. og så fryktelig enkelt og avslappende. ikke trengte jeg bære på annet utstyr enn mikrofonen, ikke trengte jeg å tenke på noe annet enn hva jeg skulle spørre om. og når vi kom til personen som skulle intervjues, kunne jeg bare koseprate med ham inntill fotografen hadde gjort alt klart. som fotograf så må man tenke på både det tekniske og det journalistiske, mens man som journalist slipper unna med bare den ene.

om jeg vil bytte jobb fra fotograf til journalist?
aldri i verden.

2. september 2008

hvor ble de store av?

som du sikkert har lagt merke til, ettersom du leser bloggen min hver eneste dag, så bruker jeg aldri stor bokstav etter punktum. ei heller på egennavn. faktisk så bruker jeg stor bokstav minst mulig. hvorfor? godt spørsmål.

jeg har nok brukt store bokstaver en gang eller to. for det er ganske vanskelig å aldri bruke det i starten av en setning. det er på en måte det som er naturlig. og nå har jeg altså valgt å ødelegge denne gode vanen jeg har. men altså, jeg gjør det vel fordi det er en egen stil eller noe slikt. kanskje et indre behov for å skille seg ut, være annerledes, men på en kul og tøff måte. et behov for å se og bli sett. ser du meg nå? jeg ser ikke deg.

uansett.
jeg antar at jeg nå kommer til å få kommentar hver gang jeg er så uheldig å bruke stor bokstav i et innlegg. derfor får jeg prøve å holde på stilen min ekstra hardt. språket mitt tror jeg ihvertfall er riktig. den dagen jeg begynner med, komma og ord delings feil...

1. september 2008

forsinket, kraftig

det er internett jeg snakker om. bestilte det for to uker sia. det skulle aktiveres på torsdag som var. men da jeg testa det på lørdag (fikk ikke testa det før fordi jeg måtte kjøpe en overgang fra gammel tre-punkts telefonkontakt til internettkabel) så fikk jeg ikke kontakt med omverdenen slik jeg hadde håpet på. så nok en helg ble tilbrakt alene i sokkelleiligheten på toppen av molde. nå ja, jeg kjeda meg aldri, det trenger du ikke være redd for. jeg var på første baskettrening her på fredag og forresten, det var innmari deilig å få bevegd seg litt igjen.

men tilbake til internett. for da jeg ringte telenor idag tidlig, så fikk jeg svar på hva som var galt. de har lagt internett inn til min utleier, den 80 år gamle damen, istedenfor til meg. det skulle man tro at var fort gjort å fikse opp i. men beskjeden jeg fikk var 1-2 uker. ok, litt lenge, men greit nok, tenkte jeg. men så ombestemte telenor seg plutselig og jeg fikk beskjed om at det kunne ta så lenge som 8 uker! da tror jeg heller at jeg sier opp internett og velger mobilt bredbånd istedet. men så ringte de meg enda en gang og sa 2-3 uker. så nå vet jeg ikke hva jeg skal tro. de lovte også at de skulle ringe meg så snart de visste noe mer. så da venter jeg en uke eller noe, og har jeg ikke hørt noe mer da, avbestiller jeg.

det kan da ikke være så vanskelig å installere internett, spesielt ikke når de som bodde der før hadde det...