23. august 2008

helg

i natt sov jeg i ca 10 timer. og er endelig uthvilt. så nå har jeg akkurat rydda ut av nrk-bilen. det virker som om jeg disponerer den bilen fritt, så det betyr at jeg har firmabil :D

tenkte å ta turen og hente en pakke fra telenor, det er nok bredbåndsboksen som har kommet. postkontoret ligger sykt langt unna, det er ikke snakk om at jeg kan hente pakker på den lokale butikken, nei, jeg må helt inn til kjøpesenteret roseby(omtrent 30 min å gå).

lurer på om jeg ikke skal kjøpe meg en tv mens jeg er i gang. 19"en jeg har nå er litt kaputt. dvs. scartinngangen virker ikke lenger. og det er liksom ikke vits i å beholde den tv'en da. så da oppgraderer jeg til en 32" hd-ready! kanskje litt større til og med.

men jeg må nesten se ferdig spydkonkurransen først. kanskje norge kan ta sitt tredje gull?

22. august 2008

hipp hipp

hurra!
tilbake igjen i molde, og første arbeidsdag med folka herifra. dagens sak: en kanovelt i fosterlågen, et stykke øst for molde. legg merke til bruken av 18 år gammel mann, og ikke gutt. vanligvis ville man prøvd å skapt mest mulig sympati ved å bruke sistnevnte.

men nå var det helg, og jeg er sulten. og litt sliten faktisk. har ikke blitt så mye søvn på meg de siste dagene. bredbåndet kom i posten idag, så jeg skal stikke innom og hente det nå. desverre må jeg nok allikevel vente på montør før jeg får nett hjemme. det blir vel en tur innom jobb både lørdag og søndag kjenner jeg meg selv rett. tv må jeg og få kjøpt meg.

21. august 2008

hotellet

dagens sak: festival i ålesund med margarets, dumdum boys og bertine zetlits. forventinger og slikt. de lokale ålesundsgutta fra the margarets arrangerer hele greia. kosesak uten journalistiske poeng.

men mer opptatt var jeg av håndballkampen. skjelver faktisk litt på henda nå. fantastisk slutt!

apropo tv: tv-vekking er virkelig ikke behagelig! men ellers var hotelloppholdet fint, med bra frokost. jeg tror jeg har lyst på en jobb med litt reising egentlig. litt bilder fra rommet:
1 2 3 4 5 6 7

tyv!

i dag var jeg uærlig. gjorde noe ulovlig. en simpel tyv. stjal et håndkle fra hotellet.
jaja, det var kanskje ikke allverdens til tyveri da. ikke føler jeg meg som en tyv heller. om det tilsier at min moralske grense har flyttet på seg, eller om det rett og slett er greit å stjele et håndkle fra stordalen, skal være usagt.

men fra håndkle til andre klær. i går hadde jeg på meg photoshop-hero-t-skjorta og briller, mens jeg i dag tok på meg skjorte og linser. bare sånn for å prøve å vise to sider av meg selv på de to dagene jeg har i ålesund. det er sikkert ingen som legger merke til det...

og forresten, jeg hadde planer om å spise på restaurant i går, liksom for å feire første arbeidsdag. men så var jeg så trøtt at jeg bare tok med meg hamburger fra mcdonalds opp på rommet og sovna til regnværet på ullevaal. fikk med meg måla da. og et gratis lilla cola-glass fra mcdonalds. yay!

20. august 2008

nrk ålesund

jaha ja. hvorfor er jeg mer skeptisk til tiden fremover etter å ha vært en dag på hovedkontoret her? jeg er ikke helt sikker selv. men det er noe som ligger og murrer i kroppen. noe mangler, eller er feil. det kommer vel til overflaten etterhvert.
folk var fornøyd med innsatsen min idag, eller det var ihvertfall det de sa til meg. så da må jeg vel bare tro det.

batteriet på kameraet gikk da jeg skulle bruke kamera, selv om jeg lada det opp i går kveld. skummelt. da de har et par 450d her, lånte jeg bare et batteri her. kanskje jeg rett og slett skulle bytte? det batteriet jeg har nå er jo egentlig nrk rogaland sitt, som jeg en eller annen gang måtte bytte fordi mitt eget var tomt. så da er det vel en grei byttehandel.

Anyways, jeg lovet bilder fra nrk-lokalene, så her er de:
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Grytidlig start




idag, eller rettere sagt i natt, sto jeg opp klokka 04.45. jepp, første buss til ålesund. klokken ble allikevel 8 før jeg snakket med en hyggelig dame på rådhuset som pekte meg i retning av nrk. ålesundlokalet ligger inne i et kjøpesenter som er tomt, med unntak av en intersport, kid interiør og en mcdonalds. men bortsett fra det er lokalene flotte, bilder kommer litt senere idag.

dagens sak: kunstgjødselprisene har doblet seg fra 2 til 4 kroner kiloen, og det får selvsagt konsekvenser for bøndene. med andre ord en skikkelig drittsak(høhø).

saken er ferdig, det gjenstår bare en visning for dagens produsentteam. rutinene er litt annerledes og virker mer tungvinte her enn de er i nrk rogaland, men vi får se hva jeg sier om et par uker.

19. august 2008

kontoret


det ligger helt nede ved sjøen, eller fjorden for å være korrekt, og er litt mindre enn jeg er vant med fra stavanger. men tross alt, det er jo et lokalkontor. i morgen skal jeg kjøre til hovedkontoret i ålesund, så kommer tilbake med en bedre sammenligning da. kontoret i molde har følgende fasiliteter: fellesområde med kontor, radiostudio, kjøkken, toalett og to redigeringssuiter med avid og gode skjermer.
miksepulten var litt annerledes enn jeg er vant med, men jeg fant fort ut av den. i alt ser det ut til å være en fin arbeidsplass, og jeg gleder meg til å begynne.
apropos, eller hvordan man nå skriver det ordet, jeg så denne bygningen i går. ble ikke helt klok på hva den egentlig er for noe. jeg får prøve å finne ut av det.

en skogtur


i går kveld gjorde jeg en oppdagelse. vel, det var egentlig flere, men det hele toppa seg når jeg gikk en liten skogstur på kvelden.
som jeg har nevnt før, så er molde en liten by. men hvor stor forskjellen er fra denne til oslo, bergen eller stavanger, innså jeg ikke før jeg møtte to stk mennesker på min lille kveldsskogstur. det var noe som hadde ligget i bakhodet mitt en stund, fra jeg så at ungene som spilte fotball bare slengte fra syklene hvor det skulle være, uten å låse eller passe på dem. men tilbake til disse to menneskene jeg møtte. de hilste på meg. et enkelt "hei" og et lite smil, ikke noe mer. og nei, jeg kjente de ikke, og de kjente ikke meg.
men det er vist sånn man gjør her. hilser. og smiler. blikk møter blikk, og viker ikke unna. det er litt annerledes.

men over til skogsturen igjen. jeg var ikke akkurat kledd etter forholdene. et godt tips fra min 80 år gamle utleier pekte meg i retning varden. jeg gikk omlag en halvtime på skrå oppover en vei, og så helt tilfeldigvis inn en liten lysning. der så jeg et skilt som pekte i motsatt retning. så da var det å følge den stien selv om det virket som jeg da gikk tilbake igjen. men etter å ha gått i litt over en time tilsammen, måtte jeg gi opp å nå toppen, og jeg snudde og gikk tilbake. neste gang skal jeg kle meg litt bedre, så jeg slipper å søle til skoene mine.
men noe godt kom det ut av turene allikevel.
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, bilder.

18. august 2008

På plass

i løpet av helgen skjedde det altså. leiebilen ble hentet på fredag, og lørdag morgen kjørte jeg avgårde. mellomstoppet i bergen hos thomas og grilla og sov der. alltid hyggelig å treffe gode venner. og å få noen nye. søndagen ble en laaang biltur oppover norges vest-kyst: http://www.gulesider.no/kart/map.c?mapItems=Trafikkmelding&route=a_10000365257%3Ba_10000325244%3Ba_10000009477

så var jeg plutselig blitt moldenser. det har liksom ikke helt gått opp for meg enda, men jeg er i en by så langt nord som jeg aldri har vært før. på tide, sier du vel nå, og jada, det er det nok sikkert. men allikevel.

nå skal jeg gå meg en tur i byen, og pakke ut alle tingene mine. kanskje får jeg tid til en liten skogtur idag og. (har skog 5 meter bak leiligheten jeg bor i)