31. oktober 2008

beklager!

det kommer mer oppdateringer i helga, jeg veit jeg har vært litt dårlig i det siste. spesielt siden jeg har lovet snøfilm og bilder fra 300mm. velvel. det kommer!

28. oktober 2008

tirsdagsbilde: historier fra fortiden


det finnes vel ikke historier som ikke er fra fortiden. ihvertfall ingen sanne!

dette er da et portret av min huseier på 80 år. her er hun ute ved graven til sin mann. jeg synes bildet ble fint fordi du faktisk kan se at hun tenker tilbake og får oppleve både triste og gode følelser.

bildet er tatt med 300mm linsa jeg låner fra ut i naturen(har ikke levert den tilbake enda, hihi, har ikke blitt spurt om den heller) det jeg har funnet ut av etter å ha brukt den litt er at monopod(ettbeint stativ) nesten er påkrevd. bildene blir fort shaky, hvis det ikke er midt på lyse dagen da.

jeg tok forresten en god del "snøen har kommet" bilder til tv i dag. lagde et minutts bilde m/musikk. skal prøve å ta den ut i et webvennlig format i morgen og se om jeg klarer å få lagt den ut her. har ikke prøvd å embedde video i en webside før, så det kan jo bli spennende.

sjekk ut flickr da!

27. oktober 2008

buhu

det ble ingen bilder uten fotballkampen i går. 300mm ligger nesten ubrukt i sin pansrede beskyttelsesboks. jeg ble nemlig kalt ut på et annet oppdrag i går. vekket på morgenen faktisk. klokka 10 måtte jeg dra utover mot surnadal(for de uinnvidde, sånn ca. 2 og en halv times kjøring innover landet i fra molde)

to gamle damer på 86 og 88 år hadde nemlig overnattet ute natt til søndag. ikke med vilje altså. det var jo storm og greier. den 88 år gamle damen pratet vellvillig vekk om hvor fint de egentlig hadde hatt det, selv om det ble litt kaldt etterhvert. problemene startet først da vi kom tilbake på kontoret litt sent. 17.40 var vi på plass. så måtte vi laste inn bildene. klokka ble 17.55. dagsrevyen begynner 19.00, og pga trege linjer i molde, er siste frist for å begynne å sende over saken 18.35. så i løpet av 40 min måtte vi skru sammen saken. jeg tror aldri jeg har jobbet så fort før. det ble ikke tid til å se over noe som helst, og vi måtte egentlig bare satse på at alt gikk bra. heldigvis gikk det meste fint. kontentumlyden ligger litt vel høyt enkelte steder, men det ødelegger ikke noe. http://www1.nrk.no/nett-tv/indeks/148581 der kan du se reportasjen.

så dermed var jeg ikke på stadion før det var et kvarter igjen av kampen, og rakk da ikke å ta noen stillbilder. jeg skal prøve å få lånt linsa et par dager til, så jeg kan få tatt noen bilder med den ihvertfall. det har skjedd for mye i helga...