23. oktober 2008

Canon EF 300mm f/2.8L IS USM

å, det er så deilig å holde den mellom hendene. selv om det bare er for helga. du kan også skimte en 1,4 extender i bildet, som ikke stjeler noen blendere, så da kan man komme seg helt oppi actionen! skal prøve ut linsa litt frem til søndag, hvor selve hovedtesten starter, med fotballkamp molde-fredrikstad. forhåpentligvis har jeg gjort meg fortrolig med bazookaen til da.

første bilde tatt med linsa, av fotografkollega hans thomas.
litt smånervøs må jeg innrømme at jeg ble etter at jeg fant ut at linsa koster svimlende 40 000 kroner. det kommer til å bli trist å måtte levere den tilbake til ut i naturen på mandag. men jeg satser på å få tjuvlåne den flere ganger!

ut i naturen-arbeider per jarle, som holder til på vårt kontor. takk for lånet av linsa. 1,4 x 300 = 420. det er tett på, det. er spent på om jeg klarer å jobbe fort nok når fotballspillerne kommer stormende mot målet. tror jeg skal ha med meg et kamera til, med min 50mm 2,5 på, bare for å være sikker.

21. oktober 2008

tirsdagsbilde: cash is king


kong harald sponser ukens bilde og får dermed lov til å sitte på tronen i noen år til. noen av dere trodde kanskje at jeg skulle skippe ukens tirsdagsbilde bare fordi jeg la ut et leserbilde i går, men neida! hvis jeg først lar være en uke, er jeg redd for at jeg kommer til å la være neste uke også, og da går jo dagene uten at jeg tar frem kamera. tirsdagsbildet hjelper meg rett og slett med å bruke kameraet mer!

flere bilder på flickr, ja.

begynner forresten å bli varm i trøya som både stills- og levende bildefotograf nå. teknikken sitter nesten helt på plass, så da kan jeg begynne å leke meg. til helga skal jeg på fotballkamp, molde-fredrikstad, og da får jeg låne et 300mm objektiv med blender 2,5, så jeg gleder meg! Det er visst en extender på den også som ikke stjeler blender. dyrt, men utrolig flott! jeg får linsa på fredag, så jeg skal nok få lekt meg litt utenom fotballkampen også.

20. oktober 2008

leserbilde: redigert penisfoto


yes! alt for å øke antall klikk. bildet over er altså sendt meg av en leser, men som en god journalist røper jeg selvfølgelig ikke mine kilder. det er vel en viss risiko for repercussions(kommer ikke på det norske ordet) her og, men nå har da mannen på bildet anonymisert seg selv ved å ta på maske ihvertfall.


så jeg bare siterer min leser jeg, det er servert:


denne søndagen kom naboen - han som bor på tvers av gata - ut på balkongen sin iført en slik "achmed the dead terrorist"-maske og en veldig liten penis
jeg grep kameraet og foreslår bl.a. at dette brukes som et leserbidrag til stigs "ukens bilde" konsept

legg merke til at penis er erekt og at vi kan se et par briller under masken

jeg vil for øvrig nødig trekke en sammenheng mellom bruk av briller og liten penis, men bildet taler meg imot

(da vi først så på bildet, trodde vi det var en kvinne som stod der. først når vi benyttet oss av megapixlenes kraft og zoomet ytterligere inn, kunne vi se at det faktisk var en liten pjokk-tiss som stakk ut fra skrittet på innehaveren)

vel bekomme!