11. oktober 2008

ulykke


hver gang jeg blir sendt ut på en ulykke, får jeg en ekkel følelse i magen. tankene går alltid tilbake til min første tid i praksis i nrk rogaland, da jeg ble sendt ut for å ta bilder av en ulykke. det var da ukjent hvor skadet de involverte var. det viste seg at de var en motorsykkel som hadde frontkollidert med en bil. motorsyklisten døde momentant. han la fortsatt på bakken da jeg ankom ulykkesstedet. jeg gikk inn i en slags transe virka det som, kroppen fungerte liksom utenfor hjernen og tok de bildene som måtte tas. den hendelsen har prega meg siden, og kommer antageligvis alltid til å gjøre det. derfor er jeg alltid skeptisk og nervøs for å dra ut på ulykker. at vaktsjefen gjorde feil i å sende meg som fersk praktikant ut for å dekke en ulykke man ikke visste omfanget av, bør vel også nevnes, men det tilhører en annen historie.

nå har jeg vært på en haug ulykker, men fortsatt ikke vendt meg til det å se en person ligge svært skadet eller død i et bilvrak. det kommer jeg heller aldri til å venne meg til(håper jeg).

det er press på å være først ute i media, og jeg var flink til å sende bilde inn på msm med en gang(fikk ikke internettforbindelse på telefonen, ellers hadde jeg sendt e-post). men av og til blir man sendt ut litt for fort. før man vet hva som egentlig har skjedd. joda, du er garantert bilder av bilen, men om man avventer litt og finner ut av hva som skjer først, så har man ihvertfall mulighet til å forberede seg litt på det synet som venter. det blir sjelden tatt slike hensyn av vaktsjefene, noe som jeg både forstår og irriterer meg over. vi kan uansett ikke klistre opp et bilde av den skadde eller døde personen på internett, så hvorfor ikke heller vente et kvarter eller en halvtime og så legge ut bilde av ulykkesstedet uten de involverte personene?

det beste med å jobbe i media, er at du aldri vet hva som venter deg i jobben.
det verste med å jobbe i media, er at du aldri vet hva som venter deg i jobben.

9. oktober 2008

mangler du krydder i livet?



småfrekk tittel, hva? men seriøst, her følger oppskriften på alle ferjebrukeres favoritt: svelen
4 egg
2 dl sukker
1l kulturmelk
1l mel
1ss rømme

bland alt, og stek de. nammenam!



eller vent nå litt! nå glemte jeg nesten det viktigste. hva kan det være tro? la oss si det i kor! en, to, tre krydder!
2ts hornsalt
2ts natron

blandes inn før steking helst. smak til med brunost, sukker, smør, rømme og syltetøy. men ikke på en gang. med mindre du vil da.


så poenget mitt her er altså, hva skulle vi gjort uten krydder? har du noensinne smakt taco med ukrydret kjøttdeig? enormt kjedelig. takke meg til er godt krydret måltid!

musikkspiller

jeg har levd under et uvitende slør. isolert fra verden. først de siste par ukene har jeg innsett at mobil faktisk kan brukes til andre ting enn å sende sms og å ringe. min nye nokia n95 er flott å bruke som både kamera, webleser og mp3-spiller! strømforbruket er slettes ikke verst det heller, jeg må lade den opp omlag to ganger i uka når jeg bruker den mye. jeg mener ikke å reklamere for n95, men bare å si at multimedial mobil er bra!
fortsatt litt spent på neste mobilregning, hvor webbruk er med... heldigvis betaler jobben store deler av regninga! :D

7. oktober 2008

tirsdagsbildet: piggsvinkongen



eller var det konglen? ihvertfall, dette pinnsvinet er å finne på moldekontoret, på pulten til en av journalistene der. søt liten krabat, så definitivt.

ellers har jeg lagt til flere bilder på flickr nå, så sjekk de ut!


og sånn til slutt: statsbudsjett er kjedelig, men helt nødvendig å lage nyhet om. huff, kan vi ikke bare innføre diktatur, så slipper vi den kranglinga?

kul jobb


dager som i går er tøffe. en stor båt forliste utenfor kristiansund, det er kjipt for båten og selskapet, men kult for media. jeg blei vekka klokka 8 av vaktsjef. for en gangs skyld hadde jeg forsovi meg, så det blei en hektisk morgen. kjøre kjapt opp til kr.sund, ta en leiebåt ut til skipet. som var digert, må jeg legge til. relativt urolig sjø, så det var vanskelig å ta stødige bilder. men gøy var det, og merkelig nok blei jeg ikke sjøsyk, selv om jeg har lett for å bli det. antageligvis adrenalinet som hindra det. hvis du føler for det, kan du jo lese om det på nrk her, og i adressa her.


headlines på dagsrevyen blei det og, og det er jo alltids moro. kan ikke flere dager være som denne?


takk til glen musk i adresseavisa for bilde av meg!

5. oktober 2008

jubileum!


for i dag fyller bloggen 50 dager! hipp, hipp, og lykke til med vekst i fremtiden. ting begynner å komme på plass, og jeg har fått det med å skrive innlegg litt mer i fingrene. så fremover kan dere forvente dere en og annen "fagartikkel" om lyd, lys, foto, video og hva enn jeg føler for å skrive om.


så fortsett å ta titten innom!

magnolia, en konge blant tiggere


følgende er sakset fra wikipedia: "Magnolia er en slekt av omlag 210 arter trær, som kjennetegnes av tildels tidlige, velduftende blomster."
i går så jeg den nemlig igjen, for tiende gang eller noe slikt siden jeg oppdaget denne blomsten av en film for en 4-5 år siden. jeg tror den er så nær perfekt som det går an å komme. måten de ulike historiene blir overlappet og bundet sammen er så enormt bra!
"but it did happen"
tilfeldigheter. de finnes ikke de, gjør de vel? ingenting er tilfeldig, alt henger sammen på en uvirkelig måte som vi ikke ville trodd på hvis det skjedde i en film.
der har du temaet til magnolia. sånn omtrent ihvertfall.
så nå hører jeg på aimee manns fantastiske soundtrack og prøver å motivere meg selv til å ta en runde med støvsugeren. tenkte å ta en liten lytting på aimee manns øvrige verker også. for musikken i magnolia er også så nær perfekt som det går an å komme. og komboen der blir som å blande sjokolade og chips, egg og kaviar, yoghurt og korn, får og kål. rett og slett uslåelig.
takk, paul thomas anderson.